Одежда имеет значение

Пошив сорочок, корпоративний одягКорпоративний одяг. Діловий одяг. Краватка з логотипом компанії, пошиття сорочок. Образ ділової людини складається з декількох складових: хороший дорогий костюм, елегантні аксесуари, стильний краватку, аромат успіху і, звичайно, сувора однотонна сорочка. Кожна дрібниця в зовнішності бізнесмена дуже важлива, у процвітаючих ділових людей просто не може бути другорядних деталей.
Важливо все: жести впевненого в собі людини, стильні запонки, дорогий годинник, одне з центральних місць в цьому списку займає і ділова сорочка.
По одягу зустрічають
«Зустрічають по одягу, а проводжають по розуму» - говорить народна мудрість. Звичайно, розум і в житті, і в цій прислів'ї ставиться вище ніж імідж, але якщо одяг не підходить, то до демонстрації розуму може і не дійти.
Щодня ділові люди змушені підтверджувати різними способами своє становище в суспільстві, свої респектабельність і успіх. Зустрічі з клієнтами, публічні виступи, брифінги та виставки - всі ці ситуації вимагають від ділової людини бездоганної комбінації костюма, сорочки і аксесуарів, причому для кожного випадку різною.


Сорочка, як частина ділового ансамблю, дуже важлива і безпосередньо впливає на загальне враження від бізнесмена. Може бути, на перший погляд, підбір ділової сорочки для керівника і є простою справою, але при найближчому розгляді, виявляється цілим мистецтвом.
Мозаїка з кольору і форми
Ділова мода дуже консервативна, тому для керівників допустима лише класична чоловіча сорочка. Звичайно, провідні модельні будинки регулярно представляють новинки, що враховують останні тенденції в області моди, але найкращим вибором залишається класика. Вона налаштовує підлеглих на робочий лад, дає потенційним клієнтам впевненість у надійності і порядності керівника, як особи даної організації.
Колір сорочки безпосередньо залежить від кольору костюма. Кілька порад при виборі:
сорочка завжди повинна бути світліше, ніж костюм. Зворотний варіант виглядає без смаку і підходить лише для нуворишів;
найкраща ділова сорочка - однотонна;
до смугастого костюму можна вибрати сорочку в тонку смужку, за умови, що смуги на сорочці вузькі, а на костюмі широкі. Або навпаки;
темно-синій костюм невиразного відтінку цілком вдало доповнить яскраво-блакитна сорочка. Ідеальний варіант, якщо на костюмі є смужки в тон сорочці;
блакитна сорочка також буде чудовою парою костюму в коричнево-синю клітку. Цю дуже солідну комбінацію рекомендується доповнити краваткою в коричнево-синіх тонах;
до світло-бежевому костюму цілком можна надіти сорочку пастельних тонів.
Своя сорочка ближче до тіла
Є кілька простих правил, при виборі ділової сорочки, нехтувати якими, не слід ні в якому разі.
Сорочка повинна бути за розміром. Ніяких складок і заломів навколо талії, вилазити з штанів вона сорочка теж не повинна.
Комірець - найважливіший елемент ділової сорочки. Саме з цієї деталі визначають чи підходить розмір. Високий комірець приховує зморшки на шиї, тому рекомендується людям у віці.
Ґудзики повинні бути пришиті з такою частотою, щоб при рухах тіло не оголювалися.
Класична довжина манжета: трохи нижче зап'ястя. Визирати з-під рукавів піджака манжети повинні не більше і не менше ніж на один сантиметр.
Червона сорочка виключається діловим дресс-кодом строго і однозначно.
особливі випадки
Буває так, що виступаючи публічно, бізнесмен бачить: через те, що костюм зливається з навколишнім фоном, слухачі сприймають мова і оратора вельми розмито. В цьому випадку сорочці належить зіграти соло. Рекомендується зняти піджак і зробити прорив до думок і почуттів слухачів. Для спілкування з підлеглими або керівниками нижчого статусу не рекомендується шикарний авторитарний костюм, це може пригнічувати психологічно і негативно позначитися на робочому процесі.
Вибір ділової сорочки - справа відповідальна і серйозна. А значить, купувати цю деталь туалету, потрібно виключно у відомих брендів, в перевірених магазинах.
Бездоганність стилю балансує на тонкій голці ... запонки.