Одежда имеет значение

Краватка традиційно вважається одним з універсальних подарунків чоловікам. Щоб бути впевненим в тому, що все сидить ідеально, поєднується один з одним, не потрібно бути професійним стилістом. Є кілька простих способів вибрати відповідний краватку до будь-якого випадку і до будь-якого костюма.

Пошив краваток та хустинок з логотипомМода на краватки з'явилася порівняно недавно - не більше ста років тому. До цього чоловіки віддавали перевагу шийні хустки. Їх носили аристократи, багаті купці і модники. Історія шийних хусток починається в стародавньому Китаї, Римі, пізніше вони стали популярними і в Європі. Краватки стали незмінним атрибутом класичного чоловічого костюма. З плином часу змінюються форма краватки, довжина і ширина, матеріал і манера зав'язувати вузли, але початкова ідея цього аксесуара не змінилася.

Перший погляд на краватку

Виробництво краваток Київ, під замовлення, краватки в корпоративних кольорах, краватки у фірмових кольорах, краватки чоловічі та жіночі. У будь-якому магазині одягу, де є чоловічий відділ, вибір краваток вражає погляд. Різних забарвлень, різної фактури, ціни, якості, їх велика кількість здатне заплутати кого завгодно.

Хороший краватка - це, перш за все, якісний краватку. Якщо ви віддаєте перевагу тільки ексклюзивні речі або хотіли б зробити дійсно хороший подарунок, зверніть увагу на шовкові краватки. Часто вони зроблені вручну і коштують набагато дорожче тих, що носять щодня. Такі краватки навряд чи підходять для звичайних буднів, але ідеальні для урочистостей і важливих переговорів.

Не намагайтеся вибрати кращий краватку відразу, тільки-но глянувши на велику кількість пропонованих варіантів. Відкладіть декілька, які, як вам здається, краще за інших підходять за кольором, довжині і ціною. Вибирайте їх них.

Зверніть увагу і на довжину краватки. Якщо його кінець прикриває пряжку ременя, то це ваша довжина. Ширина може бути різною, але з вузькими лацканами піджака не варто носити широкий галстук і навпаки.

Колір краватки

Майже все, що потрібно від краватки - по поєднуватися кольором з сорочкою і костюмом. Фактура, вишивка, прикраси - це другорядні властивості хорошого краватки. Класикою вважається поєднання світлої сорочки і більш темного краватки. Але зараз цілком припустимі і більш сміливі поєднання.

Якщо ви дотримуєтеся суворого або спортивного стилю, відмовтеся від яскравих, помітних і кричущих кольорів. Вони не підходять для офісу, до них складно підібрати брюки або сорочку, та й ідуть вони далеко не всім.

Дуже темні краватки не підходять до більшості костюмів. Вони контрастують зі світлою тканиною костюма і губляться на тлі класичного чорного кольору. Такі краватки гарні для дуже урочистих або дуже сумних приводів, але не для роботи.

Якщо краватка на тон світліше піджака, він підходить до нього.

Малюнок на краватці може бути, але вибирати його потрібно обережно. Якщо ви любите однотонні краватки, то вибирайте їх в різних тонах, інакше ризикуєте зробити ваш костюм неймовірно нудним.

Смужки на краватці - найбільш популярна забарвлення. Широкі або вузькі - вони однаково добре виглядають. Але, як і клітина, цей малюнок дуже підступний. Якщо ви вибрали такий галстук, то ваша сорочка або костюм не повинні бути прикрашені ніяким малюнком, вони можуть бути тільки однотонними. Тому як поєднувати смужки і клітку вдало - дуже складно, краще уникати можливих помилок. І, звичайно, не варто намагатися поєднувати їх між з собою.

Горох - не найгірший варіант, якщо горошинки дуже маленькі. Тоді краватку буде універсальним. Одягаючи краватку в дуже великий горох, ви ризикуєте виглядати смішно.

Краватки можуть бути прикрашені ромбами, дрібними квітами, будь-яким іншим малюнком, що повторюється. Важливо, щоб він був непомітним і відповідним ситуації. Кумедних песиків і веселі написи на краватках краще залишити для дружніх зустрічей, а не для роботи.

Як доглядати за краваткою?

Краватки вимагають догляду, як і будь-яка інша деталь вашого гардеробу. Для початку, їх потрібно правильно зберігати. Коли ви знімаєте краватку, не полінуйтеся розв'язати вузол. Це допоможе уникнути складок на ньому. Зберігати їх потрібно тільки в підвішеному стані. Дорогі краватки ні в якому разі не можна чистити самостійно - є великий ризик поставити затяжку, зіпсувати колір і форму. Краще віднести його в хімчистку.

Носити краватку зручніше разом зі спеціальним затискачем, який надійно зафіксує його на сорочці і не дозволить чіплятися за ґудзики, інші предмети і падати в тарілку з супом.

Якщо ви несподівано посадили пляма, протоку вино або віскі, то врятувати краватку можна, присипавши пляма сіллю. Легкі плями відчищають теплою водою та милом, а важкі, такі як чорнило, лимонним соком або професійними засобами.

Краватка - необхідна і часто використовувана річ. Один такий аксесуар здатний змусити виглядати в новому світлі будь-який костюм, надати шику або безнадійно його зіпсувати. Зараз вибір краваток такий великий, що для кожного покупця обов'язково знайдеться відповідний.